Såhär känner du dig bekväm i sommarkläder

Jul 03, 2024 |

Vill du ha en gratis receptsamling för Matfrihet? Den laddar du ner här!

...

☀️Jag minns en familjeresa till Cannes där jag hade enorm ångest över att gå ner till havet. Det kändes som att alla skulle titta på mig, så jag drog mig undan och höll mig rejält påklädd. Jag vågade inte delta i strandlivet och det var först sista dagen som jag jobbade upp modet och gick ner för att bada. Det var en fantastisk upplevelse och jag sörjde verkligen att jag hade missat det hela veckan. Ett annat misstag jag gjorde var att undvika att vara med på bilder. Nu finns det många foton från den tiden där jag inte är med, något jag verkligen ångrar. Det är så viktigt att göra saker för sig själv och att inte låta osäkerhet hindra oss från att vara med och skapa minnen. Därför tänkte jag dela med mig av lite tips som har hjälpt mig på vägen.


Hantera blickar

Det är vanligt att känna sig osäker i sommarkläder, särskilt när man oroar sig för att andra ska titta eller döma. Det hjälper inte alltid att tänka "alla är upptagna med sina egna kroppar", eftersom tanken på att någon kan titta eller döma ändå kan finnas kvar. Och Let's face it, det KAN hända även fast det är mer osannolikt än vad vi tror. 

Här är några strategier för att hantera dessa känslor:


Förbered en mental handlingsplan. Om du märker att någon tittar på dig och det känns obekvämt, ha en plan för hur du ska reagera. Det kan vara att ta några djupa andetag, påminna dig själv om att deras åsikt inte definierar dig, eller att flytta dig till en plats där du känner dig mer bekväm.

Upprepa positiva mantran. Säg till dig själv att du har lika mycket rätt att vara där som alla andra. Alla kroppar är strandkroppar, och din närvaro bidrar till att visa att mångfald är naturligt och vackert. Tänk också på att det bara är en promille som har en kropp som ser ut som normen, de allra flesta har olika grejor med kroppen som de tycker känns jobbigt. För vissa är det vikten, för någon annan är det finnar och en tredje nojar över sin näsa.

Sök stöd hos vänner. Att ha vänner runt omkring gör stor skillnad. De kan ge dig den trygghet och det stöd du behöver för att känna dig mer bekväm och säker. Prata gärna innan hur du känner och blir det jobbigt så sök stöd i din omgivning. De älskar ju dig för att du är du!

Tre Konkreta Tips för att Känna sig Bekvämare

Utöver att arbeta med dina mentala strategier kan du också ta till några praktiska tips för att känna dig mer bekväm i sommarkläder:

Ha en strandklänning till hands. Om det blir för jobbigt att visa mycket hud, ta med en strandklänning eller sarong som du snabbt kan dra på dig. Detta kan ge dig en känsla av trygghet och skydd när du behöver det.

Välj kläder som du trivs i. Välj sommarkläder som du känner dig bekväm och självsäker i. Det kan vara en baddräkt som ger bra stöd eller en löst sittande tunika som andas. Känn efter vad som känns bäst för dig.

Fokusera på aktivitet snarare än utseende. Hitta aktiviteter som du tycker om och som får dig att känna dig glad och engagerad. När du fokuserar på att ha kul, som att simma, spela strandtennis eller bara promenera längs vattnet, minskar du tankarna på hur du ser ut.

Att Ta Hand om Sig Själv

Det är helt okej att känna sig osäker ibland, men låt inte dessa känslor hindra dig från att njuta av sommaren. Alla kroppar är värda att visas upp och alla har rätt att känna sig bekväma. Genom att ha en handlingsplan och några praktiska tips i bakfickan kan du steg för steg känna dig mer självsäker och njuta av sommaren på riktigt!

Så, nästa gång du känner dig osäker i sommarkläder, kom ihåg att du inte är ensam och att det finns sätt att hantera känslorna. Våga ta plats, njut av sommaren och lita på att din närvaro hjälper andra också!

Ljus och kärlek

//My ☀️

❤️🥰🫶

Här (länk) kan du beställa min bok som ger dig mer kött på benen, där vetenskap och forskning kring vikt och hälsa förklaras enkelt och lättsamt. Dessutom får du mina bästa tips för att stärka din självbild.

Categories: : Kroppspositivitet